BESTEL NU
item -
Subtotaal :

Er bevinden zich momenteel geen items in uw winkelwagen.


Items toevoegen

Topduivenmelker en erkend duivenarts Karlo Vanrompaey. Drievoudig nationaal winnaar Bourges, vele kopprijzen nationaal, provinciaal, regionaal en promotor van Daflor!

Sinds 1990 is Karlo Van Rompaey actief in de duivensport. Op een leeftijd van tien jaar verzorgde en speelde hij reeds zijn eigen duiven. Door de vele uren die hij als jonge knaap doorbracht op de hokken heeft hij een ongelofelijke feeling gekregen in het beoordelen en verzorgen van duiven. Deze eigenschap komt Karlo, die in 2004 afstudeerde als dierenarts, ten goede bij de uitoefening van zijn beroep.
Karlo probeerde steeds zijn grenzen te verleggen in de duivensport. Zo evolueerde hij van een snelheidsspeler tot een moderne zware halve-fond beoefenaar. Reeds van in het begin resulteerde zijn aanpak tot overwinningen in diverse regionale uitslagen en kampioenschappen. Als jongeling bekroonde hij zich meermaals tot Gouden Duif Junior Benelux. Later volgden er mooie provinciale overwinningen waaronder de bekende Limburgse vlucht ten voordele van Kom-op-Tegen-Kanker waarop hij meer dan 17.000 duiven het nakijken gaf.
                                           
De grote droom van de jonge Truienaar was echter nationaal Bourges winnen. Daarom werd vanaf de eeuwwisseling meer en meer op de nationale vluchten gefocust. Op deze vluchten heeft deze gepassioneerde melker ondertussen nationaal en internationaal naam en faam gemaakt. Hij slaagde er namelijk in om maar liefst driemaal nationaal Bourges te winnen! In 2005 een eerste keer met 'Jos' en in 2015 lukte het zowaar twee keer met 'Prima Dora' en 'Hattrick'. Drie fenomenale overwinningen die alle andere prestaties overschaduwen. Ze bewijzen dat de dierenarts-duivenmelker uit Sint-Truiden weet waar hij mee bezig is.


Ook als dierenarts staat hij in voor de opvolging en begeleiding van een aantal tophokken.

Meerdere onder hen proefden ook reeds van nationale overwinningen en kampioenschapstitels.
Net zoals in zijn carrière als duivenmelker evolueerde ook zijn professionele aanpak en visie in de begeleiding van sportduiven. 'Het gaat er om de intrinsieke kwaliteit van een duif volledig tot uiting te laten komen door ze gezond te houden, goed te trainen en voldoende te ondersteunen tijdens haar fysieke inspanningen. Hoe beter de duif en haar metabolisme ontwikkeld zijn, hoe makkelijker ze gezond blijft, hoe harder ze traint, hoe efficiënter de opname van cruciale voedingsstoffen zal gebeuren. Dit alles resulteert in beter prestaties, betere rui, betere kweek, …

De unieke werking van DAFLOR zal daarom een bijzondere stap voorwaarts zijn in de moderne duivensport waarin veel van onze atleten verlangd wordt en waar details het verschil maken tussen winst en verlies, aldus Karlo.

De resultaten die we zien na het gebruik van DAFLOR zijn in dit hele opzicht fantastisch. Dit, in de duivensport unieke product, creëert een optimale darmflora en verhoogt de weerstand van de duiven

De duivensport heeft de laatste jaren een enorme evolutie gekend. De duiven komen veel beter voorbereid aan de start van de nationale vluchten. Zowel qua training en medische begeleiding als qua nutritionele ondersteuning is er veel vooruitgang geboekt. Door het feit dat we de duiven als ware atleten benaderen, zien we een veel vlotter verloop van de wedstrijden. De duur van een wedstrijd ligt beduidend lager dan vroeger. Het verschil tussen winst en verlies is vaak miniem. We stellen ook vast dat het verhoogde wedstrijdritme en de opeenvolging van zware vluchten steeds meer haalbaar is voor dezelfde duiven. Uit mijn ondervindingen als duivenmelker en mijn ervaringen als dierenarts durf ik te stellen dat de ontwikkeling van de duif hierbij de doorslaggevende factor is. Duiven die snel herstellen van kinderziektes, weinig antibioticum toegediend krijgen en die hun aangeboden voedingsstoffen goed verteren en efficiënt omzetten dankzij een goede stofwisseling zullen beter ontwikkelen. Deze duiven hebben een groter hongergevoel waardoor ze meer eten, meer energie opnemen en dus krachtiger worden. Zij trainen harder en zijn sneller voorbereid op de wedstrijden. Ze recupereren sneller waardoor ze vlugger terug competitief zijn.


Alle liefhebbers die DAFLOR reeds testten, reageerden unaniem:
 

  • Mooie vaste mest
  • Harder trainen.
  • Eetlust is verhoogd.
  • Duiven zitten strak en stralen.
  • Snel herstel na Adenovirose. (Als ze het al kregen .)


DAFLOR is een enorme meerwaarde voor de moderne duivensport. Dit product waarin EM (Effectieve Micro-organismen) zit verwerkt op maat van de duiven is een must voor elke liefhebber.